2016. sze 29.

Keresem a valódi okokat

írta: F. Szabó
Keresem a valódi okokat

Mostanában sajnálatosan gyakran van okom azon tépelődni, hogy mi motiválja az egyre durvábbá váló társadalmi és népmozgásokat, eszmék, vallások, rasszok, nemzetek rombolással, pusztítással, gyilkolással járó összetűzéseit. Persze alapvetően egyszerű, mindegyik csoport a saját érdekeit akarja érvényesíteni. De nekem nem úgy tűnik, hogy mindegyik csoport helyesen látja a saját valós érdekeit, illetve általában az emberi faj érdekeit, vagy egyáltalán törődnek-e az utóbbival. Az pedig bizonyos, hogy vannak csoportok, amelyek nagyon is tudják, hogy mit akarnak, de titkolják valódi céljaikat, és megpróbálják tetteiket hihetőnek és elfogadhatónak látszó, de hamis okokkal indokolni.

nyugati elit valódi, de elhallgatott célja: muszlim tömegek betelepítésével elérni, hogy a gazdaság a demográfiai csőd ellenére is növekedjen, mert ez biztosít számukra pénzt és hatalmat. A civilizációk összekeverésével és ütköztetésével egyúttal megpróbálják lerombolni a nemzetállamokat a világuralmuk globalizálása érdekében.

A muszlimok indítéka országaik olyan mérvű túlnépesedése, ami meghaladja jelenlegi területeik eltartóképességét. Ezt a tényt nem akarjuk tudatosítani, így nem is teszünk ellene semmit, nem követelünk tőlük önkorlátozást, pedig már mindenki számára nyilvánvaló lehet, hogy a természeti környezetet az emberiség túlterhelte. A muszlimok számára fontos az is, hogy a világban való szétszéledésük révén folytathatják az iszlám terjesztését, amit a Nyugat szellemi, gazdasági és katonai fejlettsége évszázadokra megakasztott.

A baloldal indoka a globális internacionalizmus régen kitűzött céljának elérése, nemzetek, vallások, fajok egységes masszává keverése az egyenlőség jegyében. Szótárukból már eltűnt a kizsákmányoló tőkésekkel harcoló nemzetközi proletariátus, de megmaradt az internacionalizmus, amit most úgy mondanak, hogy „no borders no nations”. A fináncoligarcha befektetővé szelídült, aki (tőlünk lopott) „megtakarításaival” biztosítja a gazdaság fejlődését. A mai baloldal számára az egyenjogúság, egyenrangúság, szolidaritás és liberális demokrácia jelszavaival összeegyeztethető, hogy néhány tucat szupergazdag annyi erőforrás birtokában érvényesíti az akaratát, amennyivel több, mint három és félmilliárd ember, az emberiség fele rendelkezik. Elgondolkodtatóan furcsa azt látni, hogy a versenypárti dúsgazdag elitnek és a szolidaritáspárti baloldalnak is a világ globális masszává keverése a stratégiai célja.

*

Töröm a fejem, hogy a (gazdasági és politikai) elit mit is akar valójában, amikor a szolidaritás jelszavával megpróbálja lenyomni Európa torkán a muszlim honfoglalást? Nos, nem kell túl sokat gondolkodni, hogy rájöjjünk, a pénzét akarja szaporítani és a hatalmát megőrizni.

A bevándorlás ugyanis pótolja Európa csökkenő népességét, megmentve ezzel a gazdasági növekedést, mert a növekedés a jelenlegi – kamatos hitelezésen alapuló – pénzrendszer nélkülözhetetlen feltétele. A hitelpénzrendszer pedig az elit hatalmának forrása, a társadalom ellenőrzésének, irányításának és kifosztásának eszköze.

A beözönlő muszlimok ellátása, az integrálásukhoz, tanításukhoz, megfigyelésükhöz és kordában tartásukhoz szükséges intézmények kiépítése és működtetése jó időre biztosítja a termelés és fogyasztás bővülését. Biztosíthat olcsó munkaerőt is, ha a muszlimok hajlandók nyugati módon tanulni és dolgozni. A kiváltságosak mindebből továbbra is lefölözhetik kiemelt hasznukat. Soros és a dúsgazdagok alig várják, hogy meghitelezhessék az államok költségeit, mert a kamatokkal megfejelt törlesztésből – vagyis a mi adóbefizetéseinkből – tovább növelhetik vagyonukat és hatalmukat. Hasznos az elit számára az is, hogy az iszlám térnyerés rombolja a nemzetek – általuk károsnak tartott, ezért tudatosan fasisztának bélyegzett – identitástudatát, ami jelenleg még némi akadályt képez kontroll nélküli profithajszájuk előtt.

Az elit tehát a muszlimokkal és a muszlimok által okozott problémákkal akarja menteni a lankadó, akadozó gazdaságot. A pénzcsinálás és hatalommegőrzés legaljasabb – emberéletekbe kerülő – változata: csináljunk káoszt, aztán szedjünk adót a korábban nem létező problémák megoldására, és korlátozzuk a szabadságjogokat a káoszra hivatkozva. Erről persze nem beszélnek, hanem háborús konfliktusokat provokálnak és pénzelnek, majd más képviselőik révén humanitást és szolidaritást követelnek a becsapott emberektől.

Minden civilizációban együttműködnek valamilyen formában az emberek. De az iszlám civilizációban alapvetően más szabályok szerint történik ez az együttműködés, mint a nyugatiban. Összeférhetetlenül eltérnek a tradicionális szokások és erkölcsök. A muszlimok pedig úgy telepednek be a nyugati társadalmakba, hogy nem fogadják el a befogadók játékszabályait. Ez természetesen súlyos konfliktusokhoz vezet, ami akár polgárháborúba torkollhat. Ha két olyan civilizációt akarnak összekeverni egy közös társadalomban, amelyek képtelenek elfogadni egymás hagyományos szabályrendszerét, akkor az uralkodó elit (amelynek egyik szokásrend sem fontos, mert csak a pénz és a pénz-adta hatalom érdekli), a súlyos konfliktusokra hivatkozva rájuk tud erőltetni egy új szabályrendszert, egy új világrendet. Nos, a pénzcsinálás mellett ezért támogatja az elit a muszlimok bevándorlását.

*

Próbálok rájönni a muszlimok indítékaira. Létezik-e más ok, ami arra késztet muszlimokat, hogy tömegével vándoroljanak a nyugati világba, mint az evidencia, hogy hitük előírásai szerint anyagilag kihasználják, vagy saját hitük felvételére bírják a Nyugatot?

Több ilyen ok is van. Első az iszlám országok kritikus túlnépesedése. A migráció forrásországainak lakossága az elmúlt 35 évben, tehát európai mércével egyetlen emberöltő alatt két-háromszorosára nőtt. (Mintha Magyarország népessége 1980. óta 20-30 millióra nőtt volna.) Emiatt kétszer-háromszor több víz, termőföld, ruha, lakás kellene, iskolák, üzemek... De a megnövekedett népesség ellátását képtelenek biztosítani gazdasági adottságaik, és klímaváltozástól függetlenül is vízhiányos, sivatagos, félsivatagos területeik miatt.

Másik ok a térségben dúló háborús konfliktusok sora, melyekben az egymással és mindenki mással folyton konfliktusban lévő muszlimok mellett a nagyhatalmaknak komoly részük van. A túlnépesedés és klímaváltozás miatti ellátási gondok feszültséget szítanak az emberekben, a nagyhatalmak pedig segítség címén örömmel használnak ki minden belső viszályt saját politikai és gazdasági súlyuk növelésére. Afganisztán, Irak, Líbia és Szíria a demokrácia exportnak és – agyonhallgatva – az üzleti érdekeknek estek áldozatul.

Végül a legfontosabb: iszlám ellentámadás a zsidó-keresztény nyugati és ortodox-keresztény kelet-európai civilizációkkal szemben. Az iszlám az elmúlt háromszáz évben vesztésre állt a kereszténységgel vívott civilizációs háborúban, ami a második világháború után csúcsosodott legnépesebb országaik, Egyiptom, Törökország és Irán komoly mértékű nyugatiasodásával. (Érdemes megnézni a hatvanas-hetvenes évek nyilvános helyeken készült fotóit). Aztán jött a Nyugatot elzavaró iráni forradalom, és ennek átterjedése az oroszbarát Afganisztánra, ami kiváltotta a szovjet beavatkozást. Az USA számára pedig jó ötletnek tűnt az oroszok visszaszorítására Afganisztánban, majd később Szíriában is harcra kész iszlám csoportokat felfegyverezni és pénzelni. Gyakorlatilag a két nagyhatalom szülte a jelenlegi iszlám radikalizmust. Az iszlám pedig a harcok során ráébredt ellenfeleinek gyengeségeire, legyőzhetőségére, saját vallása mozgósító erejére, és az olaj-országok pénzével megtámogatva – paradox módon az ellenfél által létrehozott modern eszközöket (internetet, smartfont, utasszállító repülőt, kamiont...) is kiválóan használva – ellentámadásba lendült.

A terrorakciók sorával kiegészített bevándorlási invázió az iszlám eszközeivel adott válasz arra, ahogy a (nyugati és keleti) keresztény civilizációk ideológiai, gazdasági és katonai eszközeikkel behatolnak az iszlám civilizációba. (Amit persze megelőzött az évezredes agresszív iszlám terjeszkedés. Erről a magyarok tudnának mesélni...)

A hitevesztett Nyugat pedig – a keresztény gyökereit éppen elvesztő, magabiztos tudással, bizonyosságerejű hittel, általánosan elfogadott erkölcsi renddel már és még nem rendelkező, értelmetlen vitákban és már-már beteges élvhajhászásban fulladozó, a segítőkész társadalom miatt igazi küzdelmekre nem kényszerülő, ezért egészséges önvédelmi reflexeit is elvesztő Nyugat – védekezésre képtelennek bizonyul.

*

Miért a volt szocialista országok tiltakoznak a muszlim bevándorlás ellen? A kelet-közép-európai országok ezer év óta a nyugati keresztény civilizáció részét képezték. A második világháború után a Nyugat odadobta őket koncnak egy keresztényellenes, erőszakos eszközökkel is ideológiai kizárólagosságra törő keleti hatalomnak. Az itt élők negyven év után vissza akartak térni civilizációs testvéreikhez, ám ehhez hosszas előzetes megfelelési procedúrán kellett átesniük.

Aztán egyszer csak szó sincs előzetes megfelelési feltételekről, hanem névleg ugyan illegálisan, de gyakorlatilag szabadon, sőt testvéreink passzív és tevékeny közreműködésével özönlenek Európába milliószámra egy keresztényellenes, erőszakos eszközökkel is ideológiai kizárólagosságra törő keleti civilizáció képviselői, akik nálunk hatványozottan gyorsabban szaporodnak, tehát gyorsan többségbe fognak kerülni. Ha így marad, akkor cseberből vederbe kerültünk.

*

Miért pártolja a baloldal a muszlimok tömeges bevándorlását? Szövetségest látnak bennük a keresztényellenességben? Talán ennél is erősebb ok a nemzetek nélküli, internacionalista, multikulturális világ vágya. Ha nemzetről esik szó, a baloldal erőltetett borzadállyal emleget nácizmust. Szélsőségeseik „no borders no nations” feliratok alatt buzdítják és segítik a muszlimokat Európa elfoglalásában. Elgondolkodtató egymásra találása a szolidáris társadalmi-gazdasági berendezkedésért küzdő baloldalnak és a korlátok nélküli versenyért harcoló, ősellenségnek mondott dúsgazdag elitnek. (Tényleg ellenségek ők? Vagy becsapnak minket? Véletlen, hogy annyi gazdag sertepertél a baloldalon?)

Álságos, tudatosan hazug mellébeszélés a baloldal részéről:

  • Az európaiságot leegyszerűsíteni a szolidaritásra, és emiatt veszni hagyni minden más európai értéket az iszlám oltárán.
  • A szolidaritást a szupergazdagok helyett a középosztálytól várni.
  • Gyűlöletnek nevezni a minket gyűlölők elleni védekező, elkerülő magatartást.
  • Vallásszabadság címén az iszlám befogadását szorgalmazni. A vallásszabadság nem lehet hivatkozás az iszlám esetében, mert az iszlám lényege, hogy nem ismeri el a vallásszabadságot, és agresszív módon nem tűr más világnézetet maga körül. Olyan elvakultan, hogy nemcsak élő emberek, de több ezer éve halott eszmék és pótolhatatlan műemlékek ellen is pusztító harcot visel. Az iszlám esetében nem a vallásszabadság, hanem saját szabadságunk, a gondolkodásunk és életmódunk szabadsága a tét.
  • Azt az ostobaságot állítani, hogy a másodgenerációs muszlimok terrorakciói nem igazolják az iszlám veszélyességét, s helyettük a befogadók felelősségét emlegetni az integráció hiányáért. Aki az iszlámot ismeri, az tudja, hogy a muszlimok nem akarnak és nem fognak integrálódni soha.

*

Mi a baj az iszlámmal? A folyton változó és fejlődő világban zsákutca egy olyan ideológia (filozófia, vallás), amelyik egy 1400 év előtti, középkori szinten megakasztaná a világot. A muszlimok abban hisznek, hogy egy másfél ezer éve élt ember alkotása megkérdőjelezhetetlen. Erőszakosan követelik, hogy minden ember az abban leírt középkori életviteli szabályok szerint éljen, és követendő példaként tekintsen mindenre, amit ez az alkotó valaha tett és mondott.

Ez a gondolkodásmód jól látható károkat okoz követői körében is. Az iszlám országaiban általánosan elterjedt (50% körüli) az unokatestvérek házassága, mert Mohamed ezt javasolta. Nem születnek tudományos-technikai felfedezések, nincsenek Nobel-díjasaik (kivéve a béke-díjasokat – hajmeresztő), egy ENSZ tanulmány szerint pedig az utóbbi 1000 évben annyi könyvet fordítottak arab nyelvre, amennyit spanyolra egyetlen év alatt, bár a két nyelvet beszélők száma szinte azonos...

A nem muszlimok számára potenciális veszélyt jelent, hogy az iszlám folyamatos erőfeszítést követel híveitől a „hitetlenek” megtérítésére. „A hitetlenek arcába mosolygunk, miközben a szívünk átkozza őket”, mondta Abu Darda, Mohamed próféta harcostársa. Ez a megtévesztő mosoly vezet félre sok naiv, iszlámban tájékozatlan európait, akik nem akarnak tudni takijáról (megtévesztésről). Nem akarnak tudni dzsihádról, ami nemcsak arról szól, hogy önmagukkal kell megküzdeniük egy Allahnak tetsző életvitelért, hanem küzdeniük kell mindenki mással is, hogy ők is Allah előírásai szerint éljenek. Nem akarnak tudni mudzsahedről, ami azokról szól, akik Allahban bízva a náluk erősebb hitetlenekkel is szembeszállnak, és nem élnek az iszlámnak azzal a könnyítésével, hogy amíg gyengébb vagy a hitetleneknél, addig (és csak addig) nem kell nyíltan harcolnod ellenük. Nem létezik mérsékelt iszlám. Ha a muszlimok erősebbek a környezetükben élőknél, akkor a dzsihádot erővel kell végrehajtaniuk, a „hitetlen” pedig választhat: áttér az iszlámra, vagy meghal. (Ha zsidó, vagy keresztény a célpont, akkor halál helyett választhatja a muszlimoknak való adófizetést. Nagyszerű.)

*

A Nyugatnak mindenekelőtt a saját népessége biztonságáról kell gondoskodnia.

  • Európa határait meg kell védeni. Meg kell szüntetni azt az abszurd gyakorlatot, hogy az unió hadihajói védelem helyett tevékenyen közreműködnek az illegális migránsok unióba szállításában. John O’Sullivan – Thatcher egykori beszédírója – szerint az ausztrálok példáját kell követni, „addig nem léphet be senki a kontinensre, amíg át nem esik egy szűrővizsgálaton még Európán kívül. Aki illegális úton érkezik, azt vissza kell küldeni. Kell lennie egy kitoloncolási rendszernek, amelyet nem lehetetleníthetnek el civil aktivista szervezetek.”
  • Teljes fegyverembargóval és a harcoló felek pénzügyi-gazdasági ellehetetlenítésével ki kell kényszeríteni az iszlám térség békéjét.
  • Gazdasági, oktatási, egészségügyi segítségben kell részesíteni a térség országait.
  • A segítség fejében az érintett országoktól meg kell követelni, hogy születésszabályozással véget vetnek az ellenőrizetlen népességszaporulatnak, mivel bolygónk erőforrásai már nem elegendőek több ember eltartására.
  • Állampolgárságot csak az kaphasson, aki nyilatkozik annak tudomásulvételéről, hogy vallásának az adott ország törvényeivel ellenkező tanításait a jövőben nem gyakorolhatja, ennek megszegése esetén pedig állampolgárságától megfosztják és kitoloncolják.

Észre kell már vennünk, hogy az emberiség lélekszáma nem növekedhet tovább. A bolygónk túlterhelt és túlszennyezett, az emberen kívüli élővilágot kiszorítjuk, elpusztítjuk, az erőforrásokat feléljük. Igazából a fejlett világon kívülieket is rá kell venni a népességnövekedés megállítására – ehhez pedig elengedhetetlen az emberek és országok életszínvonalának közelítése, az erőforrások és a rendelkezésünkre álló javak kiegyenlítettebb elosztása. A globális emberi társadalom rejtett ellenőrzését és irányítását is biztosító pénzügyi rendszerünk várható összeomlása bizonyára sok nehézséggel fog járni, de határozottan el kell utasítani azt a kísérletet, hogy a probléma elodázására megoldásnak tekintsék a muszlimok Európába vándoroltatását.

Szólj hozzá

iszlám bevándorlás hatalom szolidaritás pénzrendszer vallásszabadság Európa