2019. feb 03.

Hetente szintet lépnek

írta: F. Szabó
Hetente szintet lépnek

Gyöngyszemek a balliberális világ idei agit-prop terméséből (egyetlen hónap telt el az évből):

Milanovich Domi: Aggályos..., hogy a heteroszexualitás eredetét senki sem kutatja,... mert az... még mindig normaként, természetesként... van beállítva a társadalomban.

Halász Sári: Jó lenne, ha léteznének férficsoportok, amelyek... komolyan vennék, hogy a férfiasságot felszámolni elsősorban az ő felelősségük.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság idei szakmai iránymutatása: „A hagyományos férfiasság, amit sztoicizmus, versengés, dominancia és agresszió jellemez, úgy, ahogy van, káros. Kicsi a valószínűsége, hogy az ilyen módon szocializált férfiak egészségesen fognak viselkedni.” 

A baloldal és a liberálisok hetente szintet lépnek társadalomátalakítási hülyítésben. Úgy döntöttek (valójában már vagy kétszáz éve), hogy átnevelik, alapjaiban alakítják át Európát és a világot. Értékrendet váltanak. A nem tetsző értékekről hallgatnak vagy megvetendőnek, károsnak nyilvánítják azokat, a számukra hasznot hajtókat pedig folyton mantrázzák és bűntudatkeltéssel kérik számon a tömegeken.

Évezredes erkölcsi szabályokat, évmilliós biológiai igazságokat vonnak kétségbe. Gátlástalanságukat és a tömegek értelmi képességeinek megvetését mutatja, hogy a (nevükben is értékek megőrzésre törekvő) konzervatívokat vádolják a társadalom átnevelésének szándékával és az értékek elvetésével. Az értékrend váltás eszközeként használják a nagyon más kultúrák kierőszakolt összekeverését is. Mi pedig, ahelyett, hogy kiröhögnénk és a fenébe küldenénk őket, védekezünk, mentegetőzünk, vitatkozunk, miközben ők fokozatosan világszerte megvalósítják, amit akarnak. Aktivistáik Alinsky és Chomsky tanácsaiból válogatva cselekednek, írnak, szerepelnek, tüntetnek, agresszív politikai akciókat rendeznek vagy kigúnyolják, ami nekünk szent.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság fent említett vadiúj kezelési protokollja (ami nem meglepő módon genderezéssel kezdődik), jelzi, hogy nem elméleti vitáról van szó. A mindent uraló szupergazdagok jókora hasznot húznak a kicsit furcsa emberek furcsa igényeinek kielégítéséből. Orvosok, gyógyszercégek, divatcégek, újságírók, gender-professzorok, pride-kellékek, rendőrök... Aztán beeresztik, behívják a muszlimokat is, hogy meg kelljen védeni a furcsákat – és persze minden nem muszlimot. Az elit besegít, hogy legyen minél több furcsa ember és furcsa helyzet, mert ez felpezsdíti a tőkeáramlást, a lefölözhető pénzmozgásokat.

Néha erősen törni kell a fejem, hogy értelmet találjak abban, amit tesznek. És mindig oda jutok, hogy a céljuk mesterségesen is változásban tartani a világot. Semmi sem túl drága, ostoba vagy aljas, ha attól személyes hasznot remélnek. Change, ez volt Obama fő üzenete is. (Az egészségbiztosítással még jót is tett volna – ha a dúsgazdagoktól vette volna el a szükséges pénzt, ahogy azt Buffet, a „leggazdagabb” javasolta). A nagy változtatás mániájuk közepette egyetlen dolog van, amiről hallani sem akarnak. Az elit korlátlan vagyon- és hatalomnövelési lehetőségének szabadsága (a liberalizmus elitre szabott változata), és ami mindezt működteti, az elit pénzrendszer feletti monopolisztikus uralma nem kérdőjelezhető meg. Ha ezt valaki szóba hozza, akkor kommunizmust kiáltanak, vagy buta konteohívőnek, bolondnak titulálják az illetőt.

A liberálisok a néger (kriptomuszlim és genderpártoló) Obama elnöksége után teljesen elszabadultak. Úgy gondolják, ha ezt elfogadhatóvá tudták tenni a még többségében fehér amerikaiak számára, akkor már haladhatnak nagyobb léptekkel. Éljen a progresszió! Haladás, hölgyek, urak… és izék!

Ami eddig abnormális volt, az mostantól elfogadott, sőt támogatni kell: LMBT, pride, harmadik nemű vécét az iskolákba, iszlámot Európába, négereket Shakespeare királyszerepeibe.... És fordítva, ami eddig normális volt, azt elvetik, megváltoztatják, üldözik: kérdőjelezzük meg a heteroszexualitás természetességét; a nemzet csak kitaláció; a hazaszeretet az nácizmus, a család már nem férfi, nő és gyerekek; a férfi legyen finom, gyengéd, nőies – de védjen meg minket. Mostantól vetélkedniük kell a szupergazdagok „civil” szervezeteinek is a pártokkal, mert demokrácia; a cégeknek is vetélkedniük kell, mert kapitalizmus; de férfiak, nemzetek, kultúrák és civilizációk többé nem vetélkedhetnek, mert az csúnya dolog és veszélyes.

Akinek meg más a véleménye, azt kirekesztik, megfosztják a lehetőségeitől, mint Alex Jones-t, kirúgják a munkahelyéről, mint James Demore-t, és ha nem ért a figyelmeztetésekből, mint Tommy Robinson, akkor börtönbe is zárják vagy hirtelen öngyilkos lesz, esetleg baleset éri.

Nem az a baj, hogy változást akarnak, tévedés ne essék. Minden változik folyamatosan, ez egyrészt kivédhetetlen, másrészt legalább akkora haszna van, mint kára. Az elit általi kényszerhelyzetbe hozással, az erőszakkal, megtévesztéssel történő manipulálással van baj. Az olyan változással van baj, amiből a hatalmat birtokló szűk réteg iszonyú nagy hasznot húz és még több hatalmat merít, a társadalom nagy része pedig önkínzó, önpusztító robottal fizeti az árát. Hajdan ezt karddal és korbáccsal csinálták. Ma becsapással, tudatosan alapjaiban félreszabályozott pénzrendszerrel, elitet segítő jogszabályokkal, média manipulálással... De ha másként nem megy, akkor könnygázzal, gumilövedékkel vagy országok szétbombázásával.

*

U.i.: Nem hagy nyugodni a sztoicizmus károsnak nyilvánítása. Leleplezi a liberálisok álszent, hazug gondolkodásmódját.

Az i.e. három évszázaddal élt görögök a sztoicizmus keretében olyan gondolatokat fogalmaztak meg, amelyeket nemcsak az ókori rómaiak fogadtak el és fejlesztettek tovább, hanem az egész történelem során helyesnek és követendőnek tartottak – eddig.

(Bár nincs direkt pszichológiai vonatkozása, nem állom meg, hogy megjegyezzem, a görög sztoikusok logikai és filozófiai elmélkedéseik során, több száz évvel i.e. megfogalmazták a Boole-algebra és a matematikai logika alapállításait, amelyek nélkül ma nincs számítógép építés és programozás.)

Ami a dolog pszichológiai részét illeti, azt vallották, hogy az embernek bármilyen körülmények közé kerülve „sztoikus” nyugalommal kell alkalmazkodnia a sorsához, és meddő vagy károkozó harag helyett mindent el kell követnie, hogy jó dolgokat cselekedjen önmaga, rokonai, barátai, hazája javára. Azért pedig, hogy erre képes legyen, célszerű, ha rendszeresen végez szellemi és fizikai gyakorlatokat a négy alapvető sztoikus erény (bölcsesség, bátorság, igazságszeretet, mértéktartás) fejlesztésére.

Milyen társadalmat akarnak építeni azok, akik ezt a filozófiát nemcsak károsnak tartják, de egyenesen úgy vélik, hogy a követői kezelésre szorulnak? Nem akárkikről beszélünk, ők az USA, a világ vezető hatalma, a Nyugat szellemi vezére. Akik – bár folyton szabadságról, liberalizmusról beszélnek – soha nem haboztak túl sokat, hogy eszméiknek erőszakkal is érvényt szerezzenek. A megtévesztés művészei.

Szólj hozzá

család nemzet muszlimok heteroszexualitás férfiasság balliberálisok sztoicizmus LMBT