2021. okt 06.

Konteó

írta: F. Szabó
Konteó

Nem, nem konteó. Egy német újságíró világos, logikus okfejtése az elmúlt ötven év pénzügyi-gazdasági valóságáról, a koronavírus járvánnyal való összefüggésről, és a pénzügyi-gazdasági elit bőrünkre menő, Great Reset néven meghirdetett terveiről. A videó magyar feliratú változatát a Világ Helyzete töltötte fel az odysee.com-ra. Érdemes rászánni félórát, a szabadságunkról, magunk és gyermekeink jövőjéről van szó.

Ernst-Wolff előadása a jelenleg zajló folyamatokról

hqdefault.jpg

*

Megpróbálom kivonatosan ismertetni Wolf előadásának lényegét, mert manapság nem sok embernek van türelme végighallgatni egy félórás videót, és, ahogy más blogok hozzászólásain is látom, aki megnézte, sem biztos, hogy megértette Wolff mondandójának jelentőségét:

A sok jel szerint tudatosan előidézett koronavírus járvány kitörése, és annak globális túlreagálása, világleállást okozó kezelése óta egyre nyilvánvalóbb, hogy az elit minden elképzelhető eszközzel törekszik a társadalmi káosz növelésére világszinten, hogy aztán a káosz csúcspontján előállhassanak a társadalom totális kontroll alá vonását lehetővé tevő, digitális pénzen alapuló univerzális alapjövedelemmel, mint mindent megoldó csodaszerrel. A totális káoszt kívánják felhasználni a totális ellenőrzést biztosító digitális pénz és alapjövedelem bevezetésére, mert e két eszközzel az állam nyomon követheti minden ember minden pénzszerzését és pénzköltését, sőt bárkitől gombnyomással megvonhatja az alapjövedelmét, de akár a meglévő pénzéhez való hozzáférést is.

A pénzügyi-információtechnikai hatalmi elit agendájának végrehajtója a fiatal, teljesen ismeretlen Klaus Schwab által (Brzezinski támogatásával) létrehozott Világgazdasági Fórum (WEF, bár eredetileg még más néven indultak). A WEF magába tömörítette a pénzügyi, gazdasági, politikai és médiaelit prominens képviselőit, majd ~30 éve képzést indított a világ országainak vezetésére kiszemelt mintegy 1300 személy részére (akiket később „demokratikusan” vezetőül választott a nép). A WEF 2012. óta kiképzett további mintegy 10.000 globális véleményvezért a szervezet által meghatározott „társadalommérnöki” feladatok végrehajtására.

A terv a jelenlegi pénzügyi-gazdasági-társadalmi rendszer lebontása (Klaus Schwab szavaival „kreatív lerombolása”) az elit gazdagságát és hatalmát növelő módon. Eszköze a lehető legnagyobb pénzügyi-gazdasági-társadalmi káosz előidézése, majd egy új rendszer életbeléptetése humanitárius segítségnyújtás látszatát keltve (mindez világosan kiderül Schwab The Fourth Industrial Revolution és The Great Reset könyveiből). Az eugenika-hívő Schwab, megcélozva az emberi faj egy részének felsőbbrendű fajjá alakítását, nyíltan terjeszti az emberi faj elitje és a mesterséges intelligencia összeolvasztásáról szóló tervét, és támogatók tízezreinek segítségével el is kezdi megvalósítani azt.

Wolff meggyőződése szerint azonban, ahogy egyre nyilvánvalóbbá válik a világ leállításának és mesterséges káoszba döntésének hazug és abszurd volta, úgy nyílik lehetőség erőteljes és átfogó felvilágosító kampánnyal keresztbe tenni az elit terveinek.

Wolff biztos abban, hogy a tervnek meg kell buknia, mert a digitális pénz csak egy mindent átfogó kényszerítő rendszerben tud működni. Jellegéből adódóan ugyanazt a szűk elit által irányított kényszergazdaságot fogja eredményezni, amit a szocializmus tett, és ugyanolyan működésképtelen lesz a tömegek és az állam közötti állandó konfliktusok, a vezetők hiteltelenné válása miatt.

Az elitet nem a józan ész, hanem a kapzsiság és hatalomvágy vezérli, és ezért saját magát egyre nehezebb helyzetbe lavírozza, egyre több „vörös vonalat” kényszerül átlépni. Lehet – mondja Wolff –, hogy az elitnek több pénze van, több tulajdona van, és a világ összes fegyverének is birtokában van. Hatalmuk azonban nem a pénzükön, nem a vagyonukon, nem a fegyvereiken alapul, hanem csak és kizárólag az emberek többségének tájékozatlanságán. Azon, hogy a többség nem látja át, hogy ez a kisebbség milyen játékot űz vele. Ebben a nehéz helyzetben az a megoldás, hogy higgadtságunkat megőrizve minden hazugságot következetesen le kell leplezni, és az embereknek meg kell mutatni, kik miért, hogyan csapják be őket.

Szólj hozzá

pénzrendszer háttérhatalom nemzetközi jogrendszer